Nejnižší cena spárovky Hevea v ČR, od 33.900 Kč / m3. Stálá skladová zásoba přes 100 m3, pravidelné závozy po celé ČR a na Slovensko.

Spárovka Hevea – 40 x 960 x 3000 mm, kvalita AB

6 259 Kč / ks 5 172,73 Kč bez DPH
Skladem (31 ks)

Lepená deska z masivního tropického dřeva Hevea v rozměru 40 x 960 x 3000 mm, kvalita AB (tloušťka x šířka x délka). Délkově napojovaná CINK spojení.

Cena za m2 1795 Kč bez DPH / 2172 Kč s DPH
Cena za m3 44.900 Kč bez DPH / 54.329 Kč s DPH 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Uvedená cena je za 1 kus desky včetně DPH.
Cena za ks bez DPH 5172 Kč bez DPH
Cena za m3 44 900 Kč bez DPH

Parametry

Rozměry 40 x 960 x 3000 mm (tloušťka x šířka x délka)
Vlhkost 10 ± 2 %
Kvalitativní třída AB
Lepidlo D4
Lepení lamel podélné
Spojení CINK
Broušení brusný papír zrno 240
Oblast využití interiér
Povrchová úprava neošetřené
Provedení hran určené k opracování
Tvrdost 98,4 mPa
Průměrná hustota 595 kg/m3

Dřevina Hevea

Světlá tropická dřevina hevea brasiliensis (neboli kaučukovník brazilský) pochází původem z Amazonského pralesa, v dnešní době je ovšem díky svým unikátním vlastnostem rozšířena do oblastí střední Ameriky, jihovýchodní Asie, střední Afriky i Evropy. Technickými vlastnostmi je dřevo hevea brasiliensis velmi podobné dubu, který je jedním z nejpoužívanějších a nejoblíbenějších materiálů pro výrobu kvalitního nábytku. Z toho důvodu dostala dřevina i svůj alternativní název – malajský dub.

Využití a výhody tohoto dřeva

Vysoká odolnost a životnost

Dřevo je vysoce odolné proti plísním, houbám a bakteriím, které obvykle narušují strukturu materiálu a přispívají tak ke snížení jeho životnosti. Je také stabilní, tudíž nedochází k objemovým změnám vznikajícím v důsledku teplotních změn. Tvrdost dřeva zaručuje také jeho odolnost proti mechanickému poškození při větších zátěžích.

Nízké pořizovací náklady

I když má dřevo hevea brasiliensis velmi podobné vlastnosti jako oblíbený dub, jeho pořizovací cena je téměř o polovinu nižší.

Dobrá zpracovatelnost

Materiál je variabilní, lze jej ohýbat, snadno řezat, hoblovat a jinak zpracovávat bez obtíží se zachováním jeho vlastností. Výsledný povrch je hladký a lze na něm provádět jakékoliv povrchové úpravy jako je moření, barvení, lakování apod. Široké využití Pro své vlastnosti je dřevo hevea brasiliensis velmi oblíbené v mnoha odvětvích. Lze jej využít na výrobu nábytku, podlah, schodišť, doplňků do bytu, luxusních kuchyňských linek, dveří a spoustu dalších výrobků splňujících i ty nejnáročnější požadavky zákazníků.